Saturday, March 9, 2013

Trip to Indonesia - Bandung (Day 3)

Salam selasih!

Ape kabar semuanya? fuh...entry kali ni masih di dalam topik yang sama untuk aqu story kan pade korang semua iaitu perjalanan ke Indonesia hari yang ketiga, nak tengok dan baca balik trip yang lepas sila klik DAY 1 dan DAY 2 ok! 


Ok fine tanpa berlengah lagi aqu memulakan story perjalanan kami yang masih di Bandung dan hari yang ketiga destinasinya pula yang paling aqu tak sabar sekali iaitu Kawah Putih. Walawehhh!! super chantek tempatnye! Perjalanan pergi dari hotel ke kawah putih ni amik masa dalam 2 jam lebih jugak kot.. Bau belerang nya sangatlah kuat, sesiapa yang ade asthma ke silah pakai mask ok! Sama dengan Tangkuban Parahu, kawasannya sangatlah sejuk walaupon air nya panas..







Ok seterusnya, kami ke Danau Situ Patenggang..sebuah tempat yang menarik untuk di kunjungi dan permandangan yang sangatlah tenang, di kiri dan kanan lereng2 bukitnya ala-ala Cameron Highland penuh dengan ladang teh2 yang sangatlah chantek. Tapi kat sini tak sempat nak lama2 dan snap picture banyak sangat sebab kami agak rushing ke Pasar Baru yang tutupnya jam 5 petang.



Dan bila ke Bandung wajiblah pergi ke kedai yang jual brownies yang sedap lagi femessss tu, Kartika Sari. :) Rambang mata jugak pergi sini banyak sangat pilihan brownies, coklat, kek, kerepek, kuih dan so on yang semuanya home made by Kartika Sari dan hanya di Bandung. Sedap sangat brownies nya dan yang paling aqu feberet adalah brownies choco chip dan almond. 




Kami menghabiskan petang dengan shopping di Pasar Baru. Kat sini macam ala-ala Tanah Abang kat Jakarta, dan pilihannnya pon memang agak rambang mata...cuma peniaga kat sini dah pandai demand2 harga..kene pandai tawar menawar ok! Rugilah kalau pergi Bandung tak shopping kan, so sampai malam la kami sambung balik pergi factory-factory outlet yang tutupnya jam 10 malam. 


Fuh! sangat penat..tapi sangat seronok! pengalaman yang baru la pergi ke negara orang ni kan. Takpe ade satu episod lagi yakni episod last...memang amik masa betol nak continue story tapi ku gagahkan jua... Tunggu yer! 

**mood menulis untuk entry kali ni tak begitu bagus, maaf penulisan tak begitu menarik.

1 comment:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.


    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete